Намерихме някакво съгласие с ИТН, каза лидерът на БСП Корнелия

...
 Намерихме някакво съгласие с ИТН, каза лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

БСП, намери някакво съгласие с ИТН, но ще решава утре |

 Намерихме някакво единодушие с Има Такъв Народ, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата с Има Такъв Народ на която бе разискван прокетът им за кабинет.  Следващата стъпка от договарянията с " ИТН " е да се откри някаква форма на политическа поддръжка сред политиките на двете партии, сподели Нинова. Тя съобщи, че решението дали ще поддържат проектокабинета на " ИТН " ще бъде взето след съвещание на Нациналния съвет на Българска социалистическа партия, което е планувано за на следващия ден в 14 часа.

Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са се прецизирали по два въпроса - първият е по политиките в работните групи, а вторият е бил да схванат състава на Министерски съвет авансово. Тези две точки към този момент били изпълнени.

" Третата, която ни остава е да намерим формата за поддръжка, политическо съглашение. И четвъртото е на следващия ден в 14 ч. да си свикаме Националния съвет на групов орган, с цел да вземем дефинитивно решение. Остава на следващия ден и други ден да уточним ", сподели тя.

Относно имената на препоръчаните министри Нинова разяснява по този начин: " Дайте ни време да ги огледаме, преди малко са ни показани ". Относно оферти министър за обществената и демографска политика Теодора Пенева Нинова сподели, че има " висока степен на подготвеност ".

„ Колегите от Има Такъв Народ одобриха, че ние би трябвало да имаме някаква форма на политическо единодушие на цели. Намерихме някакво единодушие ", заключи Нинова.

На журналистически въпрос, обвързван с възможна нейна оставка, Нинова отговори: " Този екшън към този момент мина ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР